سفارش تبلیغ
صبا ویژن
روزى را با دادن صدقه فرود آرید . [نهج البلاغه]
آموزشی - مذهبی
درباره



آموزشی - مذهبی


حمید امامی راد
سلام به اهل دلی که بی ریا و با صفاست.قلب پر از محبتش همیشه به یاد خداست.دور از وجودتان هر چه درد و بلاست. مطالب وبلاگ ترکیبی از مسائل مذهبی و آموزشی (اکثرا آموزش ابتدایی) می باشد. امید است مورد توجه قرار گیرد. ملتمس دعای خیر دوستان هسنم.
لینک‌های روزانه

زمینه‌های تحول در آموزش و پرورش پیش‌دبستانی و ابتدایی

برای درک زمینه‌های تحول رجوع به منابع ذیل ضروری است:

1-    مدیران ، معلمان ، مربیان و سایر عوامل انسانی

2-   یافته‌های علمی پژوهشی

3-   انتظارات و توقعات مسئولین ارشد نظام

4-   تحولات در سطح انتظارات جامعه

گرچه هر یک از منابع ذکر شده در جای خود ارزشمند است و تصمیم‌گیری درست منوط به بهره‌گیری از کلیة منابع می‌باشد لکن در این طرح ما به با شناسایی زمینه‌های تحول از منظر مدیران مدارس که قطعاً نمایندة‌ معلمان و سایر عوامل انسانی نیز هستند ،  به دنبال تحقق رهنمودهای مقام معظم رهبری و راهبردهای آموزش و پرورش می‌باشیم. بنابراین آگاهی از نظرات مدیران مدارس که البته حتماً‌ این نظرات حاصل نوآوری‌ها ، ابتکارات ، خلاقیتها و عموماً‌ تجاربی است که در طول سالیان سال تلاش و کوشش بدست آورده‌اند، می‌تواند به هدایت جریان تحول در آموزش و پرورش کمک کند. زمینه‌هایی که در نوشته‌های صاحبنظران به عنوان زمینه‌های اساسی تحول  در مدرسه نام برده می‌شوند، عبارتند از:

1-    دانش‌آموزان و چگونگی ارائه خدمات آموزشی پرورشی به آنها

2-   برنامه درسی و نقش و جایگاه ، مدیران ، معلمان، دانش‌‌آموزان و والدین در تدوین و اجرای آن

3-   نیروی انسانی (انگیزه شغلی ، مهارتهای تخصصی ، ظرفیت‌ها و توانمندیها )

4-   تجیهزات و امکانات (فضای فیزیکی ، لوازم آموزشی و...)

5-   فناوری‌های نوین (اینترنت ، رایانه ، نرم‌افزارها و...)

6-    منابع مالی ( اعتبارات ، مشارکتهای مردمی ، سرانه‌های دانش‌‌آموزی ، حمایتهای محلی و...)

7-    قوانین و مقررات (دستورالعمل‌ها ، بخشنامه‌ها)

8-    فرایندها و رویه‌ها (روشهای تدریس ، شیوه‌های مدیریت ، نظام ارزشیابی ، فعالیتهای پرورشی و...)

بررسی هر یک از عناوین ذکر شده می‌تواند به شناسایی برخی از موانع و مشکلات در مدرسه منجر شود که با تدبیر آنها و ارائه راه‌حلهای مناسب برای آنها شرایط برای اجرای برنامه‌ها و فعالیتهای آموزشی و پرورشی فراهم می‌شود.

مدیران موفق و با تجربه مدارس بطور مستمر با واقعیت های مدرسه مواجه بوده و قطعاً‌ برای اجرای برنامه‌ها و فعالیتهای خود اقدام به برنامه‌ریزی‌های ابتکاری و نوآورانه کرده‌اند. این برنامه‌های ابتکاری و نوآورانه است که مدارس ما را  از یکدیگر متفاوت می‌نماید. چرا که معمولاً‌ مدارس با دستورالعمل‌های یکسان ، اعتبارات یکسان و شرایط فیزیکی و امکانات تقریباً یکسان فعالیت می‌نمایند.البتة منظور از یکسان با لحاظ ویژگی‌ها و شرایط تأثیر گذار در توزیع منابع و امکانات است. آنچه مدارس را متفاوت می‌نماید توانمندیهای عوامل انسانی به ویژه مدیران مدارس می‌باشد. لذا برای بهره‌گیری از تجربیات نوآورانه این عزیزان در زمینه‌های ذکر شده و یا موارد دیگر قرار است نشستی با حضور معاون محترم آموزش و پرورش عمومی ، مدیر کل دفتر ابتدایی و کارشناسان مربوطه و مدیران مدارس برگزار‌شود. اندیشیدن در مورد امور مسائلی که اگر به گونه‌ای درستی تغییر پیدا کنند  راه‌حل‌های معقول و عملی برای تحول در مدارس خواهند بود.

                                              دفتر آموزش و پرورش پیش‌دبستانی و ابتدایی


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط حمید امامی راد 90/2/22:: 8:21 صبح     |     () نظر